Zašto ‘Povratak prirodi’?

Jednom prilikom je Nikola, tada predškolac, upitao Deni, našeg umetničkog direktora: “Zašto se zovemo Povratak prirodi’”.

Dok je smišljala kako da mu što iskrenije, a da on to može da shvati, odgovori na pitanje, uključila je lap-top i na internetu pronašla sledeću sliku:

“Ovo je čovek zahvaljujući kome se zovemo Povratak prirodi”, rekla mu je.

“Da li je to tvoj deda?”, pitao je Nikola.

“Ne, ovaj čovek je živeo pre dva i po veka. Bio je filozof. On je smatrao da su ljudi po prirodi dobri, ali da su postali sebični i zli jer je većina njih zaboravila da je, u stvari, dobra, odnosno, odlutala je od svoje prirode. Primetio je da mala deca još uvek nisu to zaboravila, pa je starijima, koji su se sećali da su dobri, postavio zadatak da pomognu deci da nikada ne zaborave da su dobri. To će uraditi tako što će svakom detetu ponaosob posvetiti punu pažnju, upoznati ga, razumeti i pomoći mu da razvije svoja interesovanja i sposobnosti. Tako da je povratkom prirodi on smatrao čovekov povratak samome sebi, ali i tome da nikako ne sme zaboraviti da je sastavni deo prirode i ponašati se u skladu s tim. Ja sam ovim imenom postavila zadatak nama starijima s kojima se svakodnevno družite da vam stvorimo uslove da slobodno i kroz zabavu razvijate svoja interesovanja i stičete nova znanja”, polako mu je rekla Deni.

Nikola se zadubio u misli. Taman što je htela da ga pita da li ju je razumeo, on je preduhitrio rekavši joj: „Hvala ti, Deni“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s