Opšte informacije

Centar za razvoj dečjih interesovanja i predškolska ustanova Povratak prirodi usrećuje male ljude i njihove porodice od 2008. godine. Mi smo vrtić i akreditovana predškolska ustanova, ali i umetnički, sportski i kreativni centar za svu decu do 12 godina.

Naš vaspitni i obrazovni program realizujemo kroz 20-tak originalnih radionica. Prateći potrebe i interesovanja dece biramo teme naših radionica. Ovakvim edukativnim pristupom deca uče radeći (princip: learning by doing). Tako stečena znanja i veštine imaju trajnost i upotrebljivost i u drugim životnim situacijama izvan Povratka prirodi. Radioničarskim radom koji sprovodimo u Centru podstičemo razvoj svih sposobnosti svakog deteta ponaosob, oslanjajući se na Gardnerovu teoriju višestrukih inteligencija.

Aktivno i kontinuirano pratimo razvoj dece. Primenjujemo različite baterije testova iz oblasti govornog, socio-emocionalnog, motoričkog razvoja, kao i psihodijagnostiku intelektualnih sposobnosti. Na ovaj način pravimo individualni obrazvoni plan za svako dete i u skladu s njim pravimo  stimulativne testove (zadatke) za svako dete, čime podstičemo njegov intelektualni razvoj. Decu ne delimo u starosne grupe, već svakome prilagođavamo program tako da može aktivno da učestvuje u njemu.

Okosnicu naših sadržaja čini naše dvorište.

U PROLEĆE

U LETO

NA JESEN

ZIMI

U dvorištu imamo voćnjak i svoju baštu u kojoj deca uzgajaju povrće i razne začinske biljke.

Od plodova iz našeg voćnjaka i iz naše bašte Povratnici prirodi prave užine, salate, ali i zimnicu.

U unutrašnjosti Centra dominiraju prirodni materijali. Sav didaktički materijal, knjige i kreativne (Montesori) igračke, dostupni su deci u svakom trenutku i ona ih u slobodno vreme sama koriste. Televizora nema, jer smo protiv njega. Kada nisu na radionicama, deca uživaju u slobodnoj igri, sama stvarajući igračke od raznih materijala koji su im na raspolaganju, jer smo i protiv gotovih (nametnutih) igračaka.

Stručni tim Centra za razvoj dečjih interesovanja Povratak prirodi čine: pedagog, psiholog, sociolog, defektolog logoped, vaspitačice, profesor fizičke kulture, muzičari, kreativni kuvar i likovni umetnik.

Veliku pažnju pridajemo zdravoj ishrani. Težimo da koristimo namirnice organskog porekla koje u našoj kuhinji priprema naš profesionalni kuvar. Dva puta nedeljno na meniju je vegeterijanski ručak, a ostalim danima pripremaju se najrazličitija jela iz raznih nacionalnih kuhinja da bi se deca navikla na što različitije ukuse. Za decu koja se hrane na poseban način, naš kuvar priprema posebno jelo, ne koristeći namirnice na koje je dete alergično ili se u njegovoj porodičnoj kuhinji namenski izbegavaju.

Ukoliko ste zainteresovani za dodatne aktivnosti za svoje dete, kao što su gluma, engleski, sport, kod nas ima i ovih sekcija, a njihovi termini su u okviru vremena detetovog boravka u vrtiću.

Nalazimo se na 10 minuta kolima od Bežanijske kose i Novog Beograda. Radno vreme Centra je od 7 do 18 časova.

Pozovite: 30 76 745 ili 30 76 753

Pratite naše aktivnosti  i na facebook-u.

6 thoughts on “Opšte informacije

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s