Naša bašta

Jedan od osnovnih ciljeva našeg projekta jeste pokretanje Centra sa sopstvenom baštom, gde su i deca i odrasli aktivni u pripremi, kultivisanju i proizvodnji organski zdrave hrane i u skladu s tim i afirmisanja zdrave ishrane.

U vremenu u kom živimo, suočeni smo sa ekspanzijom štetnih posledica savremenog načina života, gde je jedan bitan segment života u velikoj meri ugrožen – naša ishrana.Poremećaji ishrane i štetnih navika koje se usvajaju na najranijim uzrastima se akumuliraju i vremenom postaju prihvatljiv porodični model koji se prenosi na sledeće generacije. Mi duboko verujemo u opravdanost potrebe za edukacijom male dece i njihovih roditelja o štetnosti posledica nepravilne ishrane, kao i u opravdanost aktivnog uključivanja u proces proizvodnje zdrave hrane.

U NAŠOJ BAŠTI MI:

  • Uređujemo sopstvenu baštu
  • Gajimo organski zdravu hranu, bez upotrebe sintetskih sredstava
  • Koristimo gajene namirnice za sopstvenu ishranu koju prirpemam u Centru zajedno sa odraslima

DSC06488

U ovakvim uslovima deca  stiču znanje i veštine o proizvodnji organski zdrave hrane, a time i razvijaju navike i svest o pravilnom ophođrnju prema sopstvenoj ishrani.

Verujemo u plastičnost dečjih interesovanja na ranom uzrastu i mišljenja smo da će dete sledeći prirodu, ovde stečena znanja i umeća reflektovati i van konteksta Centra, što će im obezbediti kvalitetniji život u budućnosti.

deca u bašti

Edukujući decu ovakvim sadržajima, edukujemo i njihove porodice,  time doprinosimo ublažavanju čovekovog nepravilnog odnosa prema ishrani, prema prirodi i životu uopšte.

deca u bašti, povratak prirodi

Podršku i logistiku ovom projektu pružaju eminentni stručnjaci iz oblasti zdrave hrane, profesori Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, pod supervizijom dr Branislava Zlatkovića, profesora za tehnologiju gotove hrane i poznavanje prehrambenih proizvoda.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s