Engleski

Povratak prirodi škola engleskog jezika je osmišljena za decu uzrasta od 7 do 15 godina. Deca se, pored učenja i usavršavanja jezika, u toku programa pripremaju i za polaganje British Council-ovih Kembridž ESOL ispita. Svi Kembridž ESOL ispiti za najmlađe (YLE) su pažljivo sastavljeni tako da ga deca bezbrižno polažu i da im to predstavlja zadovoljstvo.

Ovaj metod je odabran prvenstveno zbog mogućnosti sticanja svetski priznate akreditacije učenika. Kada se jednom steknu, Kembridžovi ESOL YLE sertifikati važe do kraja života. Naš predavač Marija Kovačević je sertifikovana od strane British Council-a. Ona je provela više od deset godina na školovanju i radu u Čikagu u Sjedinjenim Američkim Državama i ima dugogodišnje iskustvo rada sa učenicima.

Naše grupe su male (od 3-5 učenika) da bi svako dete dobilo pažnju predavača koja odgovara njegovim/njenim potrebama i imalo mogućnost interakcije sa decom svog uzrasta

Školica nudi tri nivoa pripreme koji odgovaraju Kembridž ESOL ispitima za najmlađe.

Nivoi su:

1) YLE poletarci
Najmlađi koji se po prvi put sreću sa engleskim jezikom.
Kurs traje 2 školske godine.

2) YLE letači
Deca sa određenim predznanjem koje odgovara polaznicima trećeg razreda osnovne škole.
Kurs traje 2 školske godine.

3) YLE piloti
Deca sa određenim predznanjem koje odgovara polaznicima petog razreda osnovne škole.
Kurs traje 2 školske godine.

Mi trenutno vršimo upis na nivo YLE poletarci i YLE piloti.

Opisi ispita su citirani sa British Council sajta http://www.britishcouncil.org/sr/serbia-exams-yle-test.htm.

O ispitu YLE poletarci

Ispit YLE poletarci (Starters) je prvi nivo od tri koja postoje za Kembridž ESOL ispite engleskog jezika za najmlađe (poletarci, letači i piloti – starters, movers i flyers). Ovaj ispit je namenjen deci koja imaju između 7 i 9 godina. Ispit je ispod nivoa A1 Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope.

O ispitu YLE letači

Ispit YLE letači (Movers) je drugi nivo od tri koja postoje za Kembridž ESOL ispite engleskog jezika za najmlađe (poletarci, letači i piloti – starters, movers i flyers). Ovaj ispit je namenjen deci koja imaju između 9 i 10 godina. Ispit je na nivou A1 Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope.

O ispitu YLE piloti

Ispit YLE piloti (Flyers) je najviši od tri nivoa koja postoje za Kembridž ESOL ispite engleskog jezika za najmlađe (poletarci, letači i piloti – starters, movers i flyers). Ovaj ispit je namenjen deci koja imaju između 10 i 12 godina. Ispit je na nivou A2 Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope.

 Kembridžovi ESOL YLE sertifikati za najmlađe

Ispit YLE piloti je poistovećen sa ispitom KET (Key English Test) koji je početni nivo za odrasle.
KET je prvi nivo Kembridž ispita i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku A2. Njim se potvrđuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika. A2 nivo engleskog jezika je potreban za: razumevanje jednostavnog pisanog engleskog, komunikaciju u poznatim situacijama ili razumevanje kratkih napomena ili jednostavnih usmenih uputstava.

Kembridžovi ESOL sertifikati za starije đake

Povratak Prirodi takođe nudi i kurs engleskog jezika za stariju decu. U našoj školici jedna grupa pohađa nivo PET (Preliminary English Test) koji Kembridž vodi kao Niži srednji nivo za odrasle. Ovaj kurs pohađaju đaci sedmog i osmog razreda koji su prethodno uspešno završili nivo YLE piloti ili imaju odgovarajuće predznanje engleskog jezika.

PET je srednji nivo kvalifakacije u engleskom jeziku koji otvara vrata šansama za posao, putovanje i studiranje. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B1 i pokazuje da kandidat može da koristi engleski jezik za svakodnevne potrebe sa izvornim govornicima. PET koristi situacije iz svakodnevnog života koje su posebno napravljene da pomognu kandidatu da razume činjenice i iskaže mišljenje, stavove i raspoloženje kako u pisanom tako i u govornom engleskom.

Na časovima se koriste savremene metode i oblici rada koji se primenjuju u svetu i koji su se pokazali kao najbolji načini za učenje stranog jezika. Deca na zabavan i spontan način usvaju pravila engleskog jezika i bogate svoj rečnik.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s