Samostalnost kod dece

Prva radionica „Umetnost vaspitanja“ za Vas roditelje, održana je 7.oktobra na temu: „Razvoj i značaj samostalnosti ko dece“.

Roditeljima je objašnjen pojam samostalnosti, razvojne faze kroz koje prolazi dete, različiti pristupi roditelja u vaspitanju deteta, kao i načini na koje roditelji, a zatim i okruženje deteta, podstiču odnosno inhibiraju razvoj samostalnosti deteta. Kroz predavanje u kome su roditelji i voditelji radionice bili ravnopravni učesnici, roditeljima su date konkretne preporuke i predlozi koji se odnose na pristupe u vaspitanju. U diskusiji su roditelji bili slobodni za postavljanje pitanja vezanih za temu radionice, iznošenje nedoumice sa kojima se svakodnevno susreću, pa samim tim podelili međusobna iskustva i mišljenja. Voditelji i organizatori radionice „Umetnost vaspitanja“ pedagog, psiholog i defektolog-logoped. Tema radionice je izabrana na osnovu interesovanja roditelja, a direktno je proistekla iz praktičnog rada sa decom budući da je nesamostalnost dece veoma izražena čak i u predškolskom uzrastu.

Pozivamo Vas da na sledećoj radionici i Vi budete aktivni učesnik kako bismo zajedno napravili podsticajnu atmosferu za rad i razmenu iskustava.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s